Reiki-therapie

 

Reiki is een therapie die behoort tot de alternatieve geneeswijzen. Het is een vorm van healing. Het woord Reiki is opgebouwd uit twee Japanse woorden, namelijk REI, wat staat voor geest of ziel en KI, wat betekent energie of levenskracht. Een westerse vertaling van Reiki is ‘universele levensenergie’.
De helende energie wordt doorgegeven doordat de Reiki-therapeut zijn handen op verschillende plekken op het lichaam legt. Hierdoor gaat de energie stromen.

Door Reiki ontspant lichaam en geest. De energie ondersteunt het zelf genezend vermogen van de ontvanger. Er treedt een bepaalde verbetering op, wat vaak leidt tot bewustwording. Dit kan een begin zijn van verandering van inzichten en of gewoonten.

Soms lijkt het alsof de behandeling geen effect heeft. Dan is de energie eerst nodig op een ander gebied, dan waar u in eerste instantie voor bij de therapeut bent gekomen. De energie gaat naar de plek waar u deze het meeste nodig heeft.

Voor, tijdens en na de behandeling is er altijd ruimte en aandacht om te praten over datgene wat u ervaart. Mede daarom is het ook nodig dat u zich veilig voelt bij de Reiki-therapeut. Vanuit die vertrouwdheid kunt u samen naar de betekenis zoeken van eventuele veranderingen in uw gevoelens en lichaam en kunnen eventuele blokkades worden opgespoord.

Een Reiki- behandeling bestaat uit een zachte straling van energie, waardoor een geleidelijke en rustige healing zal plaatsvinden. Met geduld en vertrouwen zal het genezingsproces het meest effectief zijn.

Reiki kan uitstekend helpen bij zowel geestelijke als lichamelijke klachten.

Het is mogelijk om bij Praktijk Aquamarijn Reiki 1, Reiki 2 en Reiki- Master cursussen te volgen.

Mocht het onduidelijk zijn of Reiki geschikt is voor u, dan kunt u hierover vrijblijvend contact opnemen met praktijk Aquamarijn. Daarna zou er eventueel een kosteloos oriënterend intakegesprek kunnen plaatsvinden met u en de therapeut(en).

Comments are closed.