Bachbloesemtherapie

 

Bachbloesemremedies zijn ontwikkeld door Edward Bach (1886-1936), arts, uit Engeland. Dr. Bach bestudeerde stemmingen en emoties van mensen. Die verdeelde hij in zeven groepen, te weten:

  1. Angst
  2. Onzekerheid
  3. Onvoldoende interesse in het hier en nu
  4. Eenzaamheid
  5. Overgevoeligheid
  6. Moedeloosheid en wanhoop
  7. Overbezorgdheid voor het welzijn van anderen

 

Bach ontdekte dat bepaalde bloesems een positief effect hebben op negatieve gemoedsstemmingen. Op basis van zijn analyse experimenteerde hij jarenlang met allerlei bloesemextracten van bomen en planten. Dit mondde uit in 38 tincturen (remedies) waarmee bepaalde stemmingen behandeld kunnen worden.

De Bachbloesemremedies zijn heel effectief als de juiste remedie bij de bijbehorende gemoedsstemming wordt gebruikt.

De Bachbloesemremedies zijn gemakkelijk in te nemen en geschikt voor volwassenen, kinderen en dieren. Ze kennen geen bijwerkingen, zijn niet verslavend en belemmeren de werking van andere geneesmiddelen niet.

De Bachbloemenremedies bieden de nodige ondersteuning om beter om te kunnen gaan met emoties en te helpen bij het herstellen van innerlijk evenwicht. De Bachbloesemtherapeut kan u helpen met het vinden van de juiste remedie bij bepaalde klachten.

Mocht u willen weten of Bachbloesemtherapie geschikt is voor u, dan kunt u vrijblijvend contact opnemen met praktijk Aquamarijn.

bachbloesem

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.