NEI-therapie

 

NEI is rond 1995 ontwikkeld door Roy Martina, arts, die het beste uit verschillende behandelmethoden, o.a. homeopathie, acupunctuur en kinesiologie, samenvoegde. Het is door de universiteit van Utrecht onderzocht en een van de meest veelbelovende nieuwe alternatieve methoden bevonden. NEI staat voor Neuro-Emotionele Integratie.

De methode biedt een simpele, snelle en eenvoudige manier om emotionele blokkades (uit het verleden) op te lossen. U kunt hiermee inzicht krijgen in belemmerende gedragspatronen en –mechanismes die gerelateerd zijn aan een klacht of probleem. Binnen één tot enkele sessies kunnen deze patronen en mechanismes doorbroken worden. Daarna zijn beoogde doelen makkelijker te halen en is de kans groter dat gewenste gedragsveranderingen blijvend zijn.

NEI werkt vooral met het onderbewuste. Daar wordt alles opgeslagen wat er ooit tegen u gezegd is en alles wat er in uw leven is gebeurd. Bijvoorbeeld, wanneer u vaak hetzelfde te horen heeft gekregen, gaat het onderbewuste dat geloven en wordt het erg moeilijk iets anders te denken dan hetgeen regelmatig tegen u gezegd is.

Met behulp van een spierweerstandtest en/of een bio-sensor en het stellen van vragen aan uw (onderbewuste) geheugen, is het mogelijk om erachter te komen wat er in het verleden gebeurd is en wat u ervan weerhoudt om een aangenaam leven te leiden. De spierweerstandtest is afkomstig uit de Kinesiologie.

Door gerichte vragen tijdens deze spierweerstandstest kan er achter worden gekomen hoe en wanneer een klacht of probleem voor de allereerste keer ontstaan is. Als dit veroorzaakt is door een onverwerkt incident of trauma uit het verleden, wordt deze gebeurtenis op een speciale manier alsnog verwerkt. Anders dan bij cognitieve therapieën hoeven onverwerkte incidenten niet opnieuw beleefd te worden. Na één of meerdere behandelingen bent u vrij van verhinderende emoties en zult u zich beter gaan voelen. Om eventuele veranderingen te ondersteunen wordt soms aanvullende oefeningen of Bachbloesemremedie aangeraden (zie Bachbloesemtherapie).

NEI is een krachtige methode die succesvol is gebleken bij bijvoorbeeld emotionele en lichamelijke klachten, stress, angsten, gebrek aan zelfvertrouwen.

Mocht het onduidelijk zijn of NEI-therapie geschikt is voor u, dan kunt u hierover vrijblijvend contact opnemen met praktijk Aquamarijn. Daarna zou er eventueel een kosteloos oriënterend intakegesprek kunnen plaatsvinden met u en de therapeut(en).

 

 

 

 

 

Comments are closed.