Kinder-coaching

 

Het toepassen van coaching en/of therapie bij kinderen vraagt doorgaans om een andere aanpak dan bij volwassenen. Het is belangrijk dat een kind zich op het gemak voelt, zich kan openstellen en vertrouwen heeft in de therapeut(en).

Hierbij maken wij gebruik van onder andere speelgoed, spelletjes en knutselspullen. Als het kind heeft uitgezocht waarmee het wil spelen kan de therapeut het kind observeren. Door met het kind samen te spelen kan door bijvoorbeeld een rollenspel in kaart worden gebracht wat er omgaat in het kind.

Bij kinder-coaching worden dezelfde therapie- en coachvormen gebruikt die bij praktijk Aquamarijn worden toegepast bij volwassenen. Dit wordt gebracht op een manier die aanspreekt en  begrijpelijk is voor een kind.

Ook voor  jongere kinderen die zichzelf nog niet zo goed verstaanbaar kunnen maken en zelfs baby’s zijn er mogelijkheden voor behandeling. Hierbij is het gebruik van de bio-sensor een mooi  instrument om onderbewuste processen naar boven te halen. (Zie onder NEI-therapie de uitleg van de bio-sensor).

Zowel lichamelijke als geestelijke klachten kunnen worden behandeld. Enkele voorbeelden:  ADHD, onhandelbaar gedrag, faalangst, onverklaarbare buikpijn, slecht slapen.

Onze ervaring is dat kinderen die bij ons onder behandeling zijn graag terug willen komen. Het staat dan ook voorop dat een kind het naar de zin heeft. Dan kunnen grote stappen worden gemaakt om het kind weer in zijn of haar kracht te laten komen!

Mocht het onduidelijk zijn of kinder-coaching geschikt is voor uw kind, dan kunt u hierover vrijblijvend contact opnemen met praktijk Aquamarijn. Daarna zou er eventueel een kosteloos oriënterend intakegesprek kunnen plaatsvinden met u en de therapeut(en).

 

Comments are closed.